Menu
EUR
Mexicaanse Naakthond

Mexicaanse Naakthond

Door: VoerOnline Reacties: 0

De Mexicaanse Naakthond, ook wel bekend als de Xoloitzcuintli, is een uniek en fascinerend hondenras dat zijn oorsprong vindt in Mexico. Deze honden hebben een rijke geschiedenis en zijn al eeuwenlang gevierd om hun bijzondere eigenschappen en aantrekkelijke uiterlijk. Hier is wat algemene informatie en kenmerken over de Mexicaanse Naakthond:

Kenmerken:

 1. Naaktheid: Het meest opvallende kenmerk van de Mexicaanse Naakthond is natuurlijk hun naaktheid. Ze komen voor in drie variëteiten: de Toy, de Miniatuur en de Standaard. Sommige exemplaren hebben echter ook een dunne vacht, vooral op hun hoofd en staart.
 2. Lichaamsbouw: Deze honden hebben een slanke en elegante lichaamsbouw met goed gespierde ledematen. Ze hebben een langwerpige kop met een spitse snuit en grote, amandelvormige ogen.
 3. Kleur: De Mexicaanse Naakthond kan verschillende kleuren hebben, variërend van zwart, bruin, rood, grijs tot crème.

Gedrag:

 1. Karakter: Over het algemeen zijn Mexicaanse Naakthonden vriendelijk, aanhankelijk en loyaal naar hun eigenaren. Ze kunnen wat gereserveerd zijn tegenover vreemden.
 2. Energie: Deze honden hebben een redelijke hoeveelheid energie en hebben dagelijkse beweging nodig, zoals wandelingen en speeltijd in een omheinde tuin.
 3. Sociaal: Mexicaanse Naakthonden kunnen goed met andere huisdieren overweg als ze van jongs af aan worden gesocialiseerd. Ze gedijen goed in gezinnen en kunnen goede waakhonden zijn.

Verzorging:

 1. Huidverzorging: Omdat ze naakt zijn, hebben Mexicaanse Naakthonden speciale huidverzorging nodig. Regelmatig baden, zonnebrandcrème en hydratatie zijn essentieel om hun huid gezond te houden.
 2. Tandverzorging: Regelmatige tandenpoetsbeurten zijn belangrijk om tandproblemen te voorkomen.
 3. Oorverzorging: Controleer hun oren regelmatig op opeenhoping van vuil en reinig ze indien nodig.

Voeding:

 1. Dieet: Een uitgebalanceerd dieet met kwalitatief hondenvoer is essentieel voor de gezondheid van Mexicaanse Naakthonden.
 2. Portiecontrole: Let op de portiegrootte van bijvoorbeeld hondenbrokken om overgewicht te voorkomen, aangezien sommige exemplaren de neiging hebben om snel aan te komen.

Uiterlijk van een Mexicaanse Naakthond:

De Mexicaanse Naakthond heeft een uniek en aantrekkelijk uiterlijk met zijn naaktheid en slanke lichaamsbouw. Hun oren kunnen rechtop staan of hangend zijn, afhankelijk van de variëteit.

Meestvoorkomende ziektes:

 • De Mexicaanse Naakthond is over het algemeen een gezond ras, maar zoals bij alle hondenrassen kunnen ze vatbaar zijn voor enkele gezondheidsproblemen, waaronder huidproblemen, tandheelkundige problemen en erfelijke aandoeningen.

Geschikte eigenaren voor de Mexicaanse Naakthond:

De Mexicaanse Naakthond is geschikt voor eigenaren die bereid zijn om de speciale zorgbehoeften van dit ras aan te pakken, zoals huidverzorging en bescherming tegen de zon. Ze gedijen goed in gezinnen met wat ervaring in hondenbezit en kunnen het beste gedijen in een liefdevolle en stimulerende omgeving.

Kortom, de Mexicaanse Naakthond is een uniek en liefdevol ras dat de juiste eigenaren veel vreugde en genegenheid kan bieden, zolang ze de nodige zorg en aandacht krijgen.

Recente artikelen

13-11-2023
Yorkshire terrier
13-11-2023
Whippet
13-11-2023
Welsh corgi

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!