✔️ Spaarprogramma
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Voerwijzer

  Voeradvies 

  Hier vind je alle informatie over diverse voedingen en voeradvies voor jouw Pup, Hond, Kitten of kat.

  Er word uitgelegd hoeveel en hoevaak jouw Hond of kat zijn voedingen nodig heeft. Als er iets niet duidelijk is of je heb een vraag of voedingsadvies nodig kun je ons altijd om advies vragen. Wij kunnen per hond uitrekenen hoeveel gram voer hij of zij nodig heeft volgens de richtlijn van Fediaf.

   

  hond kat eten


  Hoeveel Brokken heeft mijn hond of kat nodig per dag?

  De volgende richtlijnen gelden voor Brokken, je kunt de exacte hoeveelheden aanpassen aan de behoefte van het dier. Wordt je dier te dik, dan geef je wat minder en vice versa.

  Dit zijn richtlijnen, maar hoeveel een hond nodig heeft verschilt erg per hond, hoe is het metabolisme, hoe actief is de hond: hoe dik is de vacht,  hoe groot en zwaar is de hond, hoe beweeglijk of nerveus is de hond, hoeveel word er mee gewandeld vrij of aan de riem, etcetera.  

   

  Darf Vol Bites PUPPY Brokken, Voedingsadvies

  Houd er rekening mee dat het een richtlijn is; elke pup is anders en de hoeveelheid die je pup echt nodig heeft kan afwijken van de richtlijn van Fediaf. Het is voor pups heel belangrijk dat je niet te veel voert maar ook niet veel te weinig, om groeipijn en andere skeletproblemen te voorkomen.

   

  Er is veel onduidelijk over de hoeveelheid Darf Vol Bites brokken voor de pup. Veel mensen vinden het schema van de fabrikant (Darf) moeilijk te interpreteren. Dat is voor ons de reden geweest om een nieuwe voedingsschema te maken naar de richtlijnen van Fediaf. 

   

  Wil je graag advies opmaat? Mail naar [email protected]

  Darf vol bites puppy brokken voedingsadvies

   

  Volwassen Hond Darf Vol Bites Brokken Voedingsadvies (volgens Darf)

  Type HondAantal Gram Per kg Lichaamsgewicht Per Dag!

  Ons advies

  grote Hond 50kg+Ongeveer 10 gram per kg lichaamsgewicht2 x per dag
  Middel Hond 25-50kgOngeveer 11 gram per kg lichaamsgewicht2 x per dag 
  Kleine Hond 7-25kgOngeveer 12 gram per kg lichaamsgewicht2 x per dag
  Actieve HondOngeveer 11 - 13 gram per kg lichaamsgewicht2 x per dag
  Drachtige of zogend

  Ongeveer 12 - 16 gram per kg lichaamsgewicht

  3 x per dag

   

  Katten en Kittens Darf Vol Bites Brokken Voedingsadvies (volgens Darf)

  Type KatAantal Gram Per kg Lichaamsgewicht Per Dag!Ons Advies
  Kitten 2-6 maandenOngeveer 40 tot 50 gram per kg lichaamsgewicht4 keer per dag
  kat vanaf 6 maandenOngeveer 30 tot 35 gram per kg lichaamsgewicht2 x per dag
  Volwassen katOngeveer 30 tot 35 gram per kg lichaamsgewicht2 x per dag
  Senior kat

  Ongeveer 20 tot 25 gram per kg lichaamsgewicht 

  2 x per dag

   

  Brokken.

  Wat zijn goede brokken?

  Alle Brokken op VoerOnline zijn van Hoge kwaliteit en van een A merken met Herleidbare Herkomst en Eerlijke ingrediënten.

  Een goede brok is kort gezegd van voornamelijk vlees en dierlijk vet en zonder chemische, geur, kleur en of smaakstoffen toe gevoegd.

  Naast de hoeveelheid vlees is ook de kwaliteit van belang. Een combinatie van vers vlees en gedroogd vlees (vleesmeel) met het liefst ook gevogelte of vis is optimaal. Voor een gezonde volwassen hond is minimaal 16% vet heel gezond. En Visolie, Visolie bevat gezonde omega 3 vetzuren. Kwaliteit is natuurlijk ook heel belangrijk onze voorkeur gaat uit naar dieren die ruim voldoende bewegingsruimte hebben en de mogelijkheid natuurlijk gedrag te uiten. Dus Biologisch en vrije uitloop verdient onze voorkeur.

   

  Wat hebben ze niet nodig!

  Honden en katten hebben niet te veel koolhydraten nodig. Een overdaad zorgt vaak voor problemen. Ook gluten kunnen voor problemen zorgen, gluten zijn het eiwitgehalte van granen, er zijn twee soorten eiwit in granen en het meest belastend zijn de gliadinegluten. Als een product 'glutenvrij' is, wordt eigenlijk bedoeld dat het geen gliadine-gluten bevat. Tarwe bevat heel veel van deze gluten, andere glutenhoudende granen zijn gerst, spelt, rogge. Ook Kunstmatige kleur, geur en of smaakstoffen is niet gezond voor kat en hond. en let ook op te veel suiker, suiker zorgt voor een stijging van het bloedsuikerspiegel en onttrekt het lichaam van vitamines en mineralen doordat voor de verwerking van suiker voedingsstoffen nodig zijn.

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »