Menu
EUR
 • Hondenvoer
 • Voerwijzer

  Hier vind je alle informatie over diverse voedingen en voeradvies voor jouw dier.

  Er word uitgelegd hoeveel en hoevaak jouw Hond of kat zijn voedingen nodig heeft. Als er iets niet duidelijk is of je heb een vraag of voedingsadvies nodig kun je ons altijd om advies vragen. Wij kunnen per hond uitrekenen hoeveel gram voer hij of zij nodig heeft volgens de richtlijn van Fediaf.

  hond kat eten

  Hoeveel Brokken heeft mijn hond of kat nodig per dag?

  Vaak is het lastig om de juiste hoeveelheid voeding te bereken voor je viervoeter. Gelukkig zijn hier richtlijnen voor zoals de Fediaf richtlijn (The European Petfood Industry Federation) en fabrikanten zijn natuurlijk ook verplicht een voedingsadvies op hun verpakking te zetten. Het nadeel van de richtlijn die op de verpakking staat is dat dit echt een ''gemiddeld'' is, en er dus ook geen rekening kan worden gehouden met een individuele eigenschapen van jouw viervoeter.

  Maar hoeveel heeft jouw hond of kat nu echt nodig?

  Dit verschilt erg per dier, elke dier heeft zo zijn eigen behoefte en dit kan onderling best veel verschillen. Dit heeft met een aantal punten te maken:

  Aan de hand van deze gegeven kunnen we een berekening maken en een voedingsadvies geven op maat.
  Mocht je dat graag willen? Laat het ons dat weten onder in de chat.
   

  Voedingsadvies per merk

  Wij hebben per merk/fabrikant een overzicht pagina gemaakt waar alle voedingsadviezen terug te lezen zijn. Dit is een handig hulpmiddel, kom je er toch niet uit laat het ons dan weten we helpen je graag. 

  Wat is goed hondenvoer?

  Natuurlijk wil je jouw hond zo gezond mogelijk voeren, Maar wat is nu dan het beste hondenvoer? Dit verschild per hond, er is eigelijk geen 1 hondenvoeding die het beste is voor elke hond. en dat komt om dat er zo veel verschilden rassen met daar bij de verschilden ras eigenschapen zijn. Je kan je zelf natuurlijk wel voorstellen dan een een grote actieve werkhond (politiehond) meer eiwitten en vet verbrand en nodig heeft voor herstel dan een kleine chihuahua. 

  Nu is er natuurlijk wel een verschil in hoogwaardige voeding dat vaak iets duurder is en goedkoper voeding dat vaak uit goedkopen grondstoffen bestaat, zoals granen of aardappel of ander plantaardig materiaal. Meestal is dit vrij snel te zien als je naar de samenstelling gaat kijken, het is namelijk bij wet vast gelegd dat de vermelding van een samenstelling op logische volgorden moet staat. dus het product dat het meest voor komt moet ook als eerst genoemd worden. Dus als er op een etiket staat, samenstelling: en die begint met granen kun je er vanuit gaan dat dit ingrediënt het meest in de voeding zal voorkomen. Begint het bijvoorbeeld met vers rundvlees, dan zal rundvlees het meest voorkomen in het product.

  De voedingen/merken van hoger kwaliteit zijn ook vaak trots op hun product durfen dan ook vaak het percentage van de ingredienten die ze hebben gebruikt te vernoemen. dit noemen we open declaratie.

  Voorbeeld (1) hogere kwaliteit voeding

  Voorbeeld (2) lage kwaliteit voeding

  In voorbeeld (1) is duidelijk te zien wat de ingrediënten zijn en je kunt je dus ook voorstellen dat als een product uit het grooste gedeelte uit vlees bestaat en in dit geval vers rundvlees bestaat duurder zal zijn dan als voorbeeld (2) Dat het grootste deel uit granen bestaat en dan pas uit vlees. maar hoeveel vlees er in zit en welk dier er in verwerkt is,  is onbekend. Dat zou zomaar minder dan 10% kunnen zijn. Nu is daar natuurlijk wel iets aan toegevoegd om het aan de Europese norm te laten voldoen. Maar je kan je nu natuurlijk wel voorstellen dat dit niet het gezonds en beste hondenvoer zal zijn.

  Hondenvoer bij VoerOnline

  Alle hondenvoedingen op VoerOnline zijn van Hoge kwaliteit en van een A merken met herleidbare herkomst en eerlijke ingrediënten.

  Een goede voeding is kort gezegd van voornamelijk vlees en dierlijk vet en zonder chemische, geur, kleur en of smaakstoffen toe gevoegd.

  Naast de hoeveelheid vlees is ook de kwaliteit van belang. Een combinatie van vers vlees en gedroogd vlees (vleesmeel) met het liefst ook gevogelte of vis is optimaal. Een gezond eiwit percentage in een brok voeding, voor een volwassen hond is 22 tot 30%. Qua vet percentage is voor een gezonde volwassen hond is minimaal 13 to 16% vet heel gezond. Visolie bevat gezonde bron van omega 3 vetzuren en is welkome toevoeging in en voeding. Een beetje graan zoals bijvoorbeeld rijst is echt niet slecht voor de meeste honden, als het maar in balans is in de voeding.

  Kwaliteit is natuurlijk ook heel belangrijk onze voorkeur gaat uit naar dieren die ruim voldoende bewegingsruimte hebben en de mogelijkheid natuurlijk gedrag te uiten. Dus Biologisch, wild en vrije uitloop verdient onze voorkeur.

  Wat hebben ze niet nodig!

  Honden en katten hebben niet te veel koolhydraten nodig. Een overdaad zorgt vaak voor problemen. Ook gluten kunnen voor problemen zorgen, gluten zijn het eiwitgehalte van granen, er zijn twee soorten eiwit in granen en het meest belastend zijn de gliadinegluten. Als een product 'glutenvrij' is, wordt eigenlijk bedoeld dat het geen gliadine-gluten bevat. Tarwe bevat heel veel van deze gluten, andere glutenhoudende granen zijn gerst, spelt, rogge. Ook Kunstmatige kleur, geur en of smaakstoffen is niet gezond voor kat en hond. en let ook op te veel suiker, suiker zorgt voor een stijging van het bloedsuikerspiegel en onttrekt het lichaam van vitamines en mineralen doordat voor de verwerking van suiker voedingsstoffen nodig zijn.

  Kies uw taal
  Kies uw valuta

  Mijn account

  Wachtwoord vergeten?

  Recent toegevoegd

  Totaal incl. btw
  €0,00
  Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
  0
  Vergelijk
  Start vergelijking

  Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!