Menu
EUR
 • Hondenvoer
 • Supplementen tegen maag- en darmproblemen hond en kat

  Maag en darmproblemen Zoals de meeste weten vervult het spijsverteringsstelsel een essentiële rol in de algehele gezondheid van huisdieren. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen en vocht opgenomen worden, op deze wijze ontvangt het lichaam de benodigde ene

  6 Producten
  Toon:
  Sana-Vesta Sana-Pron Probiotica
  Sana-Pron Probiotica
  Sana-Pron Probiotica voor hond en kat. Sana-Pron bevat goede darmbacteriën, vita...
  21,95 18,14
  Sanofor Sanofor Veendrenkstof
  Sanofor Veendrenkstof
  Sanofor is een natuurlijk aanvullend diervoeder voor honden en katten. De veendr...
  24,30 20,08
  Sana-Vesta Zeevitaal Zeewier 350 gr
  Zeevitaal Zeewier 350 gr
  Zeevitaal Zeewier voor honden. Is een IJslands zeewier en is rijk aan vitaminen,...
  6,49 5,36
  Excellent Excellent Omega Boost Dog
  Excellent Omega Boost Dog
  Excellent Omega Boost Dog voor de algehele lichamelijke gezondheid, huid, vacht ...
  8,95 7,40
  Excellent Excellent Lijnzaadolie voor honden
  Excellent Lijnzaadolie voor honden
  Excellent linseed Oil (Lijnzaadolie) is speciaal gemaakt ter ondersteuning van h...
  7,49 6,19
  Excellent Excellent Psyllium Plus Hond 100 gram
  Excellent Psyllium Plus Hond 100 gram
  Psyllium Plus voor honden is de Ideale ondersteuning bij dunne of vastzittende o...
  11,95 9,88
  Toon 1 - 6 van 6
  Supplementen tegen maag- en darmproblemen hond en kat

  Maag en darmproblemen

  Zoals de meeste weten vervult het spijsverteringsstelsel een essentiële rol in de algehele gezondheid van huisdieren. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen en vocht opgenomen worden, op deze wijze ontvangt het lichaam de benodigde energie. Wanneer de balans in het spijsverteringsstelsel verstoort wordt, zorgt dit voor uiteenlopende klachten. Diverse supplementen beïnvloeden darmbewegingen en darmflora op een positieve manier, waardoor het evenwicht hersteld kan worden. Bij ernstige of aanhoudende klachten moet altijd contact opgenomen worden met een dierenarts.

  Symptomen

  Er zijn veel symptomen die in ernstige of minder ernstige mate opgemerkt kunnen worden wanneer het maag-darmstelsel niet optimaal functioneert: misselijkheid, braken, winderigheid, verstopping, diarree, versterkte darmgeluiden, vermagering, slechte conditie, algehele malaise en verminderde eetlust. Aan de hand van deze klachten kun je een indruk hebben van de oorzaak.

  Diarree

  Veel gevallen van acute diarree worden veroorzaakt doordat de hond iets verkeerd gegeten (of gedronken) heeft. Je kunt hierbij denken aan dingen die van straat gegeten worden, aan het eten van voedingsmiddelen die ongeschikt zijn voor honden of aan het drinken van vervuild water. Daarnaast kunnen wormen of andere parasieten ook darmklachten veroorzaken, evenals bepaalde medicijnen, zoals een antibioticakuur. Diarreeklachten kunnen verschillen voor wat betreft de consistentie, kleur en geur van de ontlasting, persdrang, bloedbijmenging, slijm, frequentie van ontlasten et cetera. Chronische darmklachten kunnen wijzen op onder andere een verteringsprobleem, een auto-immuunziekte of een voedingsallergie. Voor wat betreft de voedselallergieën zijn honden in de meeste gevallen gevoelig voor één of meerdere eiwitbronnen, soms kunnen ook granen klachten geven. Met behulp van een eliminatiedieet kan een geschikte voeding gezocht worden. Dat houdt in dat de hond in het begin slechts 1 eiwitbron krijgt, die hij nog niet eerder gegeten heeft. Later kan een koolhydraatbron toegevoegd worden. Op deze manier kan men uitzoeken, welk dieet de hond verdraagt. Een andere mogelijkheid is een hypoallergeen dieet, waarbij de eiwitten zo bewerkt zijn, dat het lichaam ze niet als dusdanig herkent en er bijgevolg niet op reageert.

  Ondersteuning

  Ter ondersteuning van de darmflora zijn er diverse middelen beschikbaar, denk aan pre- en probiotica, diarree remmers, licht verteerbare voeding en verteringsenzymes. Bij ernstige klachten van braken en/of diarree kan een hond snel uitdrogen, dit kan leiden tot serieuze problemen. Bij dergelijke gevallen of bij chronische problemen is het verstandig contact op te nemen met je dierenarts.

  Merken
  Geschikt Voor
  Prijs
  Min Max
  Sluiten
  Kies uw taal
  Kies uw valuta

  Mijn account

  Wachtwoord vergeten?

  Recent toegevoegd

  Totaal incl. btw
  €0,00
  Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
  0
  Vergelijk
  Start vergelijking

  Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!