Menu
EUR
 • Hondenvoer
 • Supplementen voor beweging van hond en kat

  Veel viervoeters krijgen op een bepaald moment in hun leven last van gewrichten. In de meeste gevallen pas op latere leeftijd, maar helaas kunnen ook jonge dieren. Gewrichtsproblemen komen relatief vaker (grote) rassen. Dit kan door genetische aanleg, maa

  3 Producten
  Toon:
  Sana-Vesta Sana-Souplesse Spieren en Gewrichten
  Sana-Souplesse Spieren en Gewrichten
  Sana Souplesse is een krachtige ondersteuning van de spieren en gewrichten van h...
  €27,95 €23,10
  Excellent Excellent Dog Flex
  -15%
  Excellent Dog Flex
  Excellent Dog Flex is perfect voor de smering van soepele gewrichten en voor ste...
  €25,95 €21,45 €21,95 €18,14
  Excellent Excellent Dog Mobility Plus 250 gram
  Excellent Dog Mobility Plus 250 gram
  Dog Mobility Plus is de complete formule voor smering en ondersteuning van spier...
  €32,95 €27,23
  Toon 1 - 3 van 3
  Supplementen voor beweging van hond en kat

  Beweging en gewrichtsproblemen

  Veel viervoeters krijgen op een bepaald moment in hun leven last van gewrichtsproblemen. In de meeste gevallen pas op latere leeftijd, maar helaas kunnen ook jonge dieren al met deze problemen te maken krijgen. Gewrichtsproblemen worden relatief vaker gezien bij honden van bepaalde (grote) rassen. Dat kan deels veroorzaakt worden door genetische aanleg, maar ook onverstandig bewegen en onaangepaste voeding kunnen een rol spelen.

  Laat een pup rustig volwassen worden

  Bij de lichamelijke ontwikkeling van honden kan er al in een vroeg stadium iets misgaan. Té lange wandelingen zijn niet goed voor een pup. Neem het jonge hondje liever een paar keer per dag mee uit voor een korte wandeling. Een eenvoudige vuistregel voor de duur van het uitlaten is de leeftijd van de hond in weken. Het aantal weken is zo ongeveer het aantal minuten van de wandeling. Daar komt iedere week dus een minuutje bij en zo bouw je de hoeveelheid beweging geleidelijk op.

  Ondergrond en manier van bewegen

  Lopen op gladde vloeren, springen, traplopen en korte draaien maken, zijn voor een jonge hond minder goede vormen van bewegen. Door een verkeerde manier van belasten, kunnen honden artrose ontwikkelen. Artrose is een overmatige slijtage van het kraakbeen dat nodig is voor soepele bewegingen en voor het opvangen van schokken. Goede vormen van bewegen voor een jonge hond zijn zwemmen en in een rechte lijn lopen.

  Juiste voeding

  Verder is het belangrijk dat jouw pup vanaf het begin de juiste voeding krijgt. Voeding van mindere kwaliteit en met name een scheve verhouding tussen de hoeveelheid calcium en fosfor kunnen gewrichtsklachten in de hand werken. Zeker als je een pup hebt van een groot ras, kan aangepaste voeding veel problemen voorkomen. Let er op dat jouw volwassen hond niet te zwaar wordt. Overgewicht kan leiden tot gewrichtsproblemen en verergert de bestaande klachten. Bij honden met (de neiging tot) overgewicht is gewichtsbeheersing de eerste essentiële stap!

  Merken
  Geschikt Voor
  Prijs
  Min Max
  Sluiten
  Kies uw taal
  Kies uw valuta

  Mijn account

  Wachtwoord vergeten?

  Recent toegevoegd

  Totaal incl. btw
  €0,00
  Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
  0
  Vergelijk
  Start vergelijking

  Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!