Menu
EUR
Anatolische herdershond

Anatolische herdershond

Door: VoerOnline Reacties: 0

De Anatolische Herdershond, ook wel bekend als de Anatolische Karabash, is een imposant en toegewijd ras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Turkije. Deze honden worden vaak gewaardeerd vanwege hun uitstekende beschermende instincten en vermogen om vee en eigendommen te bewaken. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken, gedrag, verzorging, voeding, uiterlijk en veelvoorkomende ziektes van de Anatolische Herdershond:

Kenmerken van de Anatolische herdershond:

 • Grootte: Anatolische Herdershonden behoren tot de grote rassen, met een gemiddelde hoogte van 71 tot 81 cm en een gewicht van 36 tot 68 kg.
 • Karakter: Ze staan bekend om hun onafhankelijke en alerte aard. Deze honden zijn intelligent, moedig en toegewijd aan hun gezin en eigendommen.
 • Beschermend: Anatolische Herdershonden hebben een sterk beschermend instinct en kunnen territoriaal zijn, wat hen tot uitstekende waakhonden maakt.
 • Levensduur: De gemiddelde levensduur van dit ras ligt tussen de 11 en 15 jaar.

Gedrag:

 • Sociaal: Hoewel ze toegewijd zijn aan hun gezin, kunnen Anatolische Herdershonden gereserveerd zijn tegenover vreemden en andere dieren. Vroege socialisatie is essentieel.
 • Trainbaarheid: Ze hebben een sterke wil en kunnen eigenwijs zijn. Een consequente en geduldige training is belangrijk.
 • Beweging: Deze honden hebben dagelijkse lichaamsbeweging nodig, maar overdreven inspanningen zijn niet vereist. Ze genieten van wandelingen en speeltijd in een omheinde tuin.

Verzorging van de Anatolische herdershond:

 • Vacht: De vacht van Anatolische Herdershonden is kort tot middellang en vereist minimale verzorging. Regelmatig borstelen om losse haren te verwijderen is voldoende.
 • Gezondheid: Ze hebben over het algemeen een goede gezondheid, maar kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie en maagtorsie. Regelmatige dierenartscontroles zijn belangrijk.

Voeding:

 • Dieet: Anatolische Herdershonden hebben behoefte aan hoogwaardige hondenvoeding dat geschikt is voor hun leeftijd, grootte en activiteitenniveau. Overleg met een dierenarts voor specifieke voedingsbehoeften.

Uiterlijk:

 • Kleur: Ze hebben een dikke vacht die meestal een effen kleur heeft, variërend van wit tot lichtgeel, met mogelijk enkele vlekken.
 • Bouw: Ze hebben een krachtige bouw, met een brede kop, sterke nek en gespierd lichaam. Hun oren zijn vaak driehoekig en hangen naar beneden.

Meestvoorkomende ziektes:

 • Heupdysplasie: Een erfelijke aandoening waarbij het heupgewricht niet goed in de kom past, wat leidt tot pijn en artritis.
 • Maagtorsie (maagkanteling): Een ernstige aandoening waarbij de maag zich ophoopt met gas en zich kan draaien, wat een levensbedreigende situatie veroorzaakt.

Geschikte eigenaren:

De Anatolische Herdershond is geschikt voor eigenaren die ervaring hebben met het trainen van grote en beschermende rassen. Ze gedijen goed bij mensen die een actieve levensstijl hebben en bereid zijn tijd te investeren in socialisatie en training. Deze honden zijn ideaal voor boerderijen of woningen met ruime tuinen en vereisen een stabiele en liefdevolle omgeving. Het is belangrijk om te weten dat ze niet altijd geschikt zijn voor gezinnen met kleine kinderen vanwege hun beschermende aard en grootte. Potentiële eigenaren moeten zich bewust zijn van de verantwoordelijkheid en toewijding die nodig is om deze prachtige, maar veeleisende honden te verzorgen.

Recente artikelen

13-11-2023
Yorkshire terrier
13-11-2023
Whippet
13-11-2023
Welsh corgi

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!