Menu
EUR
Welke stoffen zijn giftig voor honden?

Welke stoffen zijn giftig voor honden?

Door: VoerOnline Reacties: 0

Als liefdevolle eigenaar van een viervoeter wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je harige vriend gezond en veilig blijft. Het is belangrijk om je bewust te zijn van potentiële gevaren in huis, vooral als het gaat om giftige stoffen. Hoewel honden nieuwsgierige wezens zijn, zijn er bepaalde stoffen die schadelijk kunnen zijn voor hun gezondheid. In dit artikel zullen we je informeren over enkele van deze giftige stoffen, zodat je maatregelen kunt nemen om je hond te beschermen.

Chocolade

Chocolade bevat theobromine, een stof die honden niet goed kunnen verwerken. Het consumeren van chocolade kan leiden tot symptomen zoals overgeven, diarree, verhoogde hartslag, trillingen en in ernstige gevallen zelfs epileptische aanvallen. Houd chocolade altijd buiten het bereik van je hond en let op tijdens vakanties of feestdagen waarbij chocolade veel voorkomt. Wil je jouw hond toch voorzien van een heerlijk tussendoortje? Dan zijn hier verschillende hondensnacks voor verkrijgbaar.

Uien en knoflook

Uien en knoflook bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor honden. Deze stoffen kunnen de rode bloedcellen van je hond beschadigen, wat kan leiden tot bloedarmoede. Wees voorzichtig met voedsel dat uien of knoflook bevat, zoals bepaalde sauzen, soepen of vleesgerechten. Zorg ervoor dat je hond niet per ongeluk toegang heeft tot voedsel dat deze ingrediënten bevat en uiteraard bevat ook het hondenvoer uit ons assortiment, zoals bijvoorbeeld Farm Food, deze ingrediënten niet.

Druiven en rozijnen

Druiven en rozijnen kunnen ernstige nierproblemen veroorzaken bij honden. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen schadelijk zijn. Symptomen zijn onder andere braken, diarree, buikpijn en lusteloosheid. Houd deze vruchten buiten bereik van je hond en let op als je ze in gerechten of snacks gebruikt. Wil je dit probleem nu vermijden? Kies dan bijvoorbeeld voor hondenbrokken uit onze webwinkel, zoals bijvoorbeeld Dog Taste brokken.

Medicijnen

Veel geneesmiddelen voor mensen zijn schadelijk voor honden. Bewaar medicijnen altijd buiten bereik van je hond en wees voorzichtig bij het opruimen van gebruikte pillen of verpakkingen. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je je hond menselijke medicijnen geeft.

Huishoudelijke chemicaliën

Veel alledaagse huishoudelijke chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen, bleekmiddelen en ongediertebestrijdingsmiddelen, kunnen schadelijk zijn voor je hond. Zorg ervoor dat je deze producten veilig opbergt en gebruik ze niet in de buurt van je huisdier. Wees extra voorzichtig met vloerreinigers, aangezien honden vaak in contact komen met de vloer en deze chemicaliën kunnen inslikken door het likken van hun poten.

Planten

Sommige planten zijn giftig voor honden. Lelies, azalea's, oleanders en dieffenbachia zijn slechts enkele voorbeelden van planten die problemen kunnen veroorzaken als je hond ze inslikt. Zorg ervoor dat je weet welke planten je in huis hebt en verwijder eventueel giftige exemplaren of plaats ze op een plek waar je hond er niet bij kan.

Dit artikel bevat slechts enkele van de giftige stoffen waar honden gevoelig voor kunnen zijn. Het is belangrijk om jezelf verder te informeren en advies in te winnen bij je dierenarts. Door alert te zijn en preventieve maatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je hond veilig en gezond blijft.

Onthoud altijd dat de gezondheid en veiligheid van je hond op de eerste plaats komen. Het investeren van tijd en moeite om je bewust te zijn van giftige stoffen is een belangrijk onderdeel van het zorgen voor je harige metgezel.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!