Menu
EUR
Wat te doen als je hond diarree heeft?

Wat te doen als je hond diarree heeft?

Het is nooit prettig om te zien dat je trouwe viervoeter last heeft van diarree. Diarree bij honden kan verschillende oorzaken hebben, waaronder voedselveranderingen, infecties, parasieten of zelfs stress. Het is belangrijk om te weten hoe je moet reageren en welke stappen je kunt nemen om je hond te helpen herstellen. In dit artikel geef ik je advies over wat te doen als je hond diarree heeft.

Monitor de situatie

De eerste stap is om de toestand van je hond goed in de gaten te houden. Let op de frequentie en consistentie van de ontlasting. Als de diarree mild is en je hond over het algemeen actief en opgewekt blijft, kan het zijn dat het probleem vanzelf verdwijnt. Maar als de diarree aanhoudt, er bloed in de ontlasting zit of als je hond andere symptomen vertoont, zoals braken, lusteloosheid of gebrek aan eetlust, is het raadzaam om contact op te nemen met een dierenarts.

Houd de voeding in de gaten

Goed hondenvoer speelt een belangrijke rol bij de spijsvertering van je hond. Als je hond last heeft van diarree, is het verstandig om over te schakelen naar licht verteerbaar dieetvoer, zoals Geef je hond gekookte kip zonder vel en rijst, of commercieel bereide voeding voor honden met een gevoelige spijsvertering, zoals bijvoorbeeld Carnilove hondenvoer, ZooChef hondenworsten of Dog Taste brokken. Het is essentieel om tijdelijk te stoppen met het geven van ongewoon voedsel, tafelresten en hondensnacks, omdat deze het probleem kunnen verergeren. Zorg er ook voor dat je hond voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen.

Geef probiotica

Probiotica zijn nuttige bacteriën die de darmflora van je hond kunnen ondersteunen. Ze helpen bij het herstellen van de balans in de darmen en bevorderen een gezonde spijsvertering. Je kunt probiotica voor honden kopen bij dierenwinkels of je dierenarts raadplegen voor aanbevelingen. Volg de instructies op de verpakking of volg het advies van je dierenarts met betrekking tot dosering en gebruik.

Vermijd medicatie zonder advies

Hoewel je misschien de drang voelt om je hond direct medicatie te geven om de diarree te stoppen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van medicijnen zonder advies van een dierenarts. Sommige medicijnen kunnen de symptomen tijdelijk onderdrukken, maar de onderliggende oorzaak niet aanpakken. Bovendien kunnen sommige medicijnen schadelijk zijn voor honden, vooral als ze verkeerd worden gebruikt. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je medicatie aan je hond geeft.

Maak de omgeving schoon

Diarree kan besmettelijk zijn, vooral als het wordt veroorzaakt door infecties of parasieten. Het is belangrijk om de omgeving van je hond goed schoon te houden om verdere verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Reinig de plekken waar je hond heeft gepoept grondig met een mild reinigingsmiddel en vermijd contact tussen je hond en andere dieren totdat de diarree is verdwenen.

Raadpleeg een dierenarts indien nodig

Als de diarree aanhoudt, verergert of als je hond andere zorgwekkende symptomen vertoont, is het cruciaal om zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen. Een dierenarts kan de onderliggende oorzaak van de diarree bepalen en de juiste behandeling voorschrijven. Ze kunnen ook controleren op uitdroging en indien nodig intraveneuze vloeistoffen toedienen.

Het is belangrijk om de gezondheid van je hond serieus te nemen. Diarree kan een teken zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem dat professionele aandacht vereist. Door de bovengenoemde stappen te volgen en snel medische hulp in te schakelen indien nodig, kun je ervoor zorgen dat je hond snel herstelt en weer gezond en gelukkig is.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!