Menu
EUR
Voedingstips voor honden met Giardia

Voedingstips voor honden met Giardia

Door: VoerOnline Reacties: 0

Het is belangrijk om je hond gezonde voeding te geven, maar dit geldt vooral voor honden die lijden aan Giardia. Giardia is een darmparasiet die diarree, braken en gewichtsverlies bij honden kan veroorzaken. Naast medische behandeling is een evenwichtig dieet essentieel om de gezondheid van je hond te ondersteunen en het herstel te bevorderen. In dit artikel gaan we enkele nuttige voedingstips geven om je hond met Giardia te helpen.

Licht verteerbaar voedsel

Wanneer je hond last heeft van Giardia, is zijn spijsverteringssysteem vaak verzwakt. Het is daarom belangrijk om licht verteerbaar hondenvoer te geven. Kies voor voeding met hoogwaardige eiwitten zoals gekookte kip of kalkoen, van bijvoorbeeld KIVO, DARF, Carnilove of Brit hondenvoer. Vermijd vetrijk voedsel, omdat dit de symptomen kan verergeren. Daarnaast kunnen vezelrijke voedingsmiddelen, zoals gekookte pompoen of gekookte zoete aardappel, helpen bij het stabiliseren van de ontlasting.

Probiotica

Het toevoegen van probiotica aan het dieet van je hond kan gunstig zijn bij de behandeling van Giardia. Probiotica helpen bij het herstellen van de natuurlijke balans van bacteriën in de darmen en versterken het immuunsysteem. Overweeg het geven van yoghurt met actieve culturen of probioticasupplementen die specifiek zijn ontwikkeld voor honden. Raadpleeg altijd eerst je dierenarts voordat je probiotica aan het dieet van je hond toevoegt.

Hydratatie

Diarree, een veelvoorkomend symptoom van Giardia, kan uitdroging veroorzaken. Zorg ervoor dat je hond altijd toegang heeft tot vers drinkwater. Je kunt ook proberen om bouillon zonder toegevoegd zout aan te bieden om de vochtinname te verhogen. Als je merkt dat je hond moeite heeft met drinken, neem dan contact op met je dierenarts, want intraveneuze vochttoediening kan noodzakelijk zijn.

Frequent kleinere maaltijden

In plaats van grote maaltijden twee of drie keer per dag, overweeg om je hond meerdere kleinere maaltijden gedurende de dag te geven. Dit verlicht de belasting van het spijsverteringssysteem en helpt bij een betere opname van voedingsstoffen. Bovendien kan het voorkomen dat het maagdarmkanaal overbelast raakt en de symptomen verergeren.

Vermijd tafelresten en snacks

Het is verleidelijk om je hond lekkernijen en tafelrestjes te geven, maar dit kan de symptomen van Giardia verergeren. Voedsel dat rijk is aan vet, kruiden of specerijen kan de darmen van je hond irriteren en diarree verergeren. Blijf bij het voorgeschreven dieet en vermijd het geven van voedsel dat niet specifiek is goedgekeurd door je dierenarts.

Conclusie

Een gezond dieet speelt een cruciale rol bij het bevorderen van het herstel van je hond met Giardia. Kies voor licht verteerbaar voedsel, overweeg het toevoegen van probiotica, zorg voor voldoende hydratatie en verdeel de maaltijden in kleinere porties gedurende de dag. Vermijd tafelresten en snacks die de darmen kunnen irriteren. Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je wijzigingen aanbrengt in het dieet van je hond.

Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het herstelproces en eventuele veranderingen in het gedrag of de symptomen van je hond te melden aan je dierenarts. Met de juiste voeding en medische zorg kan je hond snel herstellen en weer gezond en levendig zijn.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!