Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je graag met advies.

  Onze productspecialist helpt u graag verder. Bel of mail ons!

  Klantenservice

  Eden brokken

  Eden Holistic pet foods Bij Eden Holistic Pet Foods zijn ze zeer trots op dat ze een reeks voedingen hebben ontwikkeld die tegemoetkomen aan de ware voedingsbehoeften van katten en honden. Al het voedsel bevat de beste kwaliteit vlees, groenten en fruit en is volledig graan- en glutenvrij. Onze passie ligt in de ondersteuning van de gezondheid van Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Eden Holistic pet foods

  Bij Eden Holistic Pet Foods zijn ze zeer trots op dat ze een reeks voedingen hebben ontwikkeld die tegemoetkomen aan de ware voedingsbehoeften van katten en honden. Al het voedsel bevat de beste kwaliteit vlees, groenten en fruit en is volledig graan- en glutenvrij. Onze passie ligt in de ondersteuning van de gezondheid van uw dier door middel van voeding. Eden streven ernaar dieren gezonder en gelukkiger te maken door het beste honden- en kattenvoer te maken.

   

  FILOSOFIE van Eden

  Eden heeft een heel eenvoudige filosofie die perfect wordt samengevat in onze slogan "Supporting Animal Health Through Nutrition™", het ondersteunen van de gezondheid van uw dieren door middel van voeding. De kernovertuigingen die onze filosofie vormen zijn meer gedetailleerd hier onder te vinden onder Over voeding, maar in een notendop zullen we altijd beloven om:

  • Alleen de allerbeste voedingen te produceren die 100% natuurlijk zijn
  • Nooit granen, dierlijke bijproducten, vulstoffen, zoetstoffen of smaakstoffen in ons voedsel te gebruiken
  • Open te zijn over alle ingrediënten, inclusief de hoeveelheden van de hoofdingrediënten die ons voedsel bevat
  • Het hoogste niveau en de beste kwaliteit ingrediënten te gebruiken, waar mogelijk afkomstig van zo dicht mogelijk bij huis
  • De vermelde ingrediënten te gebruiken, niets meer, niets minder en niets verborgen
  • Nauwkeurige omschrijvingen te gebruiken en nooit misleidende informatie om de waarheid over de inhoud te verbergen
  • Nooit misleidende verpakkingen te creëren met foto's van ingrediënten die niets te maken hebben met de inhoud van de verpakking of gebruik te maken van jargon om de waarheid over onze voeding te verbergen

   

  Over Voeding

  WAT IS DE JUISTE VOEDING?

  Er is veel discussie over wat het "juiste voedsel" is voor zowel ons mensen, als voor onze geliefde huisdieren. Veel meningen worden gedreven door commerciële bedoelingen van bedrijven die diervoeding maken, dus het is moeilijk om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat goed en wat slecht is.

  De geschiedenis kan ons veel leren omdat het een maatstaf vormt voor wat een "normaal dieet" was en zou moeten zijn. De eerste mensen, honden en katten zoals we die nu kennen, zijn in de geschiedenis terug te vinden tot ongeveer 3,5 tot 4 miljoen jaar geleden. Hoewel er vele uitdagingen zouden zijn geweest, zou het dieet hetzelfde zijn gebleven met de eerste grote verandering tijdens de industriële revolutie rond 1760, toen mensen verhuisden van een landelijke industrie naar steden zoals we die vandaag zien.

  Het eerste hondenkoekje ter wereld werd geproduceerd door James Spratt. Het was gekend als "Meat Fibrine Cake" en werd rond 1860 in Londen gelanceerd. Hondenkoekjes werden aanvankelijk verkocht aan Engelse landheren voor hun sporthonden en werden vaak gecombineerd met een dieet van vers vlees.

   

  EVOLUTIE EN AANPASSING

  Evolutie kan duizend of honderdduizenden jaren duren en zelfs dan zijn slechts kleine veranderingen waar te nemen. Zowel het spijsverteringsstelsel van mensen als dat van katten  en honden is voor 99,9% hetzelfde als dat van onze voorouders. Alle soorten hebben het vermogen zich aan te passen aan kortetermijnveranderingen in het dieet. Dit zou essentieel zijn geweest om te overleven omdat voedselbronnen een variabel aanbod zouden hebben gehad. Maar problemen doen zich voor wanneer een dier wordt blootgesteld aan een leven lang ongepast voedsel.

  Bij de mens is het algemeen bekend dat de consumptie van fast food schadelijk kan zijn voor de gezondheid, hoewel het eten van één fastfoodmaaltijd natuurlijk nooit iemand kwaad zou doen. Echter kan het voor langere periode consumeren van een grote hoeveelheid calorieën, voedsel met weinig of geen voedingswaarde en een gebrek aan fruit of groenten, worden gekoppeld aan een aantal ernstige ziekten. Zo kan voor honden en katten het gebruik van grote hoeveelheden granen, rijst en andere geraffineerde koolhydraten en weinig of geen vlees ook worden gekoppeld aan ernstige ziekten.

   

  HELE PROOIEN

  Paul Conquest, oprichter van Eden zegt: "Omdat ik in een landelijk deel van Staffordshire woon, stuit ik soms op de overblijfselen van een 'vossenmaaltijd' wanneer we onze honden uitlaten. Het enige dat overblijft is een paar veren of wat pels". Honden of katten zouden op precies dezelfde manier handelen als ze aan hun lot werden overgelaten. Een combinatie van vlees, orgaanvlees, maaginhoud en bot is voor een vleeseter een uitgebalanceerde maaltijd. Het is de moeite waard om op te merken dat het voeren van vlees zonder bot slappe ontlasting kan veroorzaken, omdat calcium het spijsverteringsproces vertraagt.

  Het is ook nuttig om te weten dat er in hun natuurlijke habitat niet zoiets bestaat als puppy's, junioren, volwassen of senioren. Over het algemeen is volwassen voedsel voor huisdieren van mindere kwaliteit. Omdat dat een schadelijk effect zou hebben op jonge opgroeiende dieren zijn puppy-, kitten- en juniorvoedingen ontstaan.

   

  HET VOOROUDERLIJK DIEET VAN HONDEN EN KATTEN

  Naast de natuurlijke voorkeur van een kat en hond om vlees te eten, kunnen we ook naar het dieet van hun voorouders kijken om de ideale voeding te begrijpen. De hedendaagse hond, de Timber wolf en de Tundra wolf zijn onder de paraplu van de grijze wolf geclassificeerd als 'Canis Lupus'. Ze delen meer dan 99,9% van het mitochondriaal* DNA, wat betekent dat het dieet van de wolf ook ideaal is voor uw hond. Ook kan het DNA van een moderne huiskat gelinkt worden aan de Miacoidea van 33 tot 66 miljoen jaar geleden, met de Afrikaanse wilde kat als een meer recente voorouder. Zij hebben allemaal hetzelfde spijsverteringsstelsel.

  * De mitochondria maakt deel uit van een cel die de chemische energie van voedsel omzet in een vorm die de cellen van het lichaam kunnen gebruiken.

  Een wolf en een wilde kat zouden het hele dier hebben gegeten, mogelijk met uitzondering van de veren of de vacht. We kunnen daarom inzicht krijgen in de voedingsbehoeften van een hedendaags huisdier door te kijken naar de samenstelling van de hele prooi. De volgende tabel is afkomstig van een voedingsanalyse van de hele prooi en toont duidelijk het macronutriënt-profiel (eiwit, vet, koolhydraten en as of mineralen).

   

  Prooi diersoortRuw eiwit % *Ruw vet % *As (mineralen) % *
  Hert47,441,411,4
  Muis55,823,611,8
  Konijn65,215,83,4
  Rat61,832,69,8
  Eekhoorn62,418,411,6
  Kip42,337,89,4
  Eend63,126,49,5
  Eden462110

  * Alle cijfers zijn droge stof percentages, met het vocht verwijderd.

   

  Zoals te zien is in de tabel varieert het gehalte aan gedroogde-massa-eiwitten tussen 42,3 en 65,2% met een vetgehalte van 15,8 tot 41,4%.

  De bron van de macronutriënten is ook belangrijk. Dierlijke eiwitten bevatten alle aminozuren die essentieel zijn voor de algehele gezondheid van honden en katten en dat in de juiste hoeveelheden. Plantaardige eiwitten hebben vaak ontbrekende aminozuren zoals arginine, taurine, methionine, lysine en tryptofaan.

  Dierlijke vetten zijn een zeer belangrijk onderdeel van zowel de voeding van honden als die van katten, ze leveren een bron van essentiële vetzuren.

   

   

  Het verhaal Eden Holistic Pet Foods

  Eden Holistic Pet Foods is een onafhankelijk familiebedrijf, ontstaan op het platteland van Staffordshire, Engeland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht met het doel voeding te maken die de gezondheid en vitaliteit van onze huisdieren ondersteunt. Sindsdien is het bedrijf gegroeid en uitgegroeid tot de onderneming die het vandaag is.

  Oprichter Paul Conquest: "Als gekwalificeerde voedingsdeskundige heb ik meer dan alleen belangstelling voor wat wij als mensen eten en het effect dat slechte voeding heeft op onze gezondheid. Mijn aanpak is altijd geweest om mijn klanten dingen bij te leren en hen te ondersteunen met behulp van natuurlijke holistische inzichten".

  "Mijn interesse in diervoeding ontstond na een gesprek met onze plaatselijke dierenarts die een groot voorstander was van 'The Ancestral Diet' (het voorouderlijk dieet). Het principe was heel eenvoudig: voed je dier wat het in het wild zou hebben gegeten".

  Zowel katten als honden zijn carnivoren en hoewel ze door het selectief fokken er niet meer uitzien als hun voorouders (wolven en wilde katten), delen ze 99,9% van het mitochondriale DNA. Met andere woorden, vanuit de voeding bekeken hebben hedendaagse huisdieren en hun wilde voorouders soortgelijk voedsel nodig.

  "We werden door een aantal dierenartsen en dierenvoedingsdeskundigen doorverwezen naar een zeer interessante website dogfoodanalysis.com, een onafhankelijke bron met beoordelingen van meer dan 1500 droge hondenvoedingen en een op sterren gebaseerd classificatiesysteem. In die tijd gebruikten we zelf een bekend commerciëel brokken merk en ik was dan ook geschokt toen ik zag dat het maar een waardering van 2 sterren kreeg! Dus mijn zoektocht begon...", aldus Paul Conquest.

  De missie begon om een ​​voedsel van topkwaliteit te produceren, nauw samenwerkend met dierenvoedingsdeskundigen en dierenartsen. Het doel was om een volledige droge voeding te bereiden welke het biologisch juiste 'voorouderlijk dieet' van onze huisdieren weerspiegelde, door de uit voedingsoogpunt allerbeste ingrediënten te gebruiken.

  Als resultaat van dit harde werk is Eden Holistic pet foods het eerste Britse diervoedingsbedrijf dat de hoogst mogelijke beoordeling van 5 sterren haalde op de in Groot-Brittanië zeer populaire beoordelingswebsite allaboutdogfood.co.uk.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »